Den økonomiske situation i Danmark 2016

Danmark er i økonomisk fremgang. Selvom økonomer kan være meget uenige om de forskellige økonomiske tiltag og konsekvenser ved det, er de ikke i tvivl om, at danske økonomi befinder sig i et opsving.

Det er der mange fordele ved, eksempelvis er ledigheden faldet over de seneste år og flere er derfor i arbejde. Det er ikke kun Danmark, der er i fremgang, men flere lande i blandt andet i Europa.

Økonomier er afhængige af hinanden, og oftest går det fremad eller tilbage for de forskellige lande kollektivt, selvom nogle bevæger sig hurtigere end andre.

Usikkerhed om den kinesiske økonomi påvirker Danmark

De internationale stormagter, eksempelvis USA og Kina, har for det meste stor indflydelse på resten af verden. Men der er usikkerhed om, hvordan den kinesiske økonomi påvirker Danmark. Kina er en stor vækstmaskine og udsving inden for deres eksport, import og produktioner er uden tvivl udsving, der influerer resten af verden, også Danmark. Men samtidig er det europæiske marked så stor en økonomi og så så indflydelsesrig, at den kinesiske påvirkning til en vis grad formindskes.

I Kina falder aktiepriserne, og det har en stor en påvirkning på aktierne i Danmark og den øvrige verden. Der spreder sig nemlig hurtigt en usikkerhed, der påvirker salget af aktierne. Er der først opstået en frygt for, hvordan aktiemarkedet kommer til at opføre sig i fremtiden, tøver personer med at investere og det vil påvirke priserne og aktierne.

Olieprisen er rekordlav – påvirker aktiemarkedet

Endnu en faktor, der påvirker aktiemarkedet, er olieprisen. Olieprisen er lige nu rekordlav, og det er der mange grund til – en af dem er netop Kina. De påvirker olieprisen indirekte, da deres vækstrater ikke holder priserne oppe. Da Kinas økonomi var på det højeste imens Europa og USA var i dyb krise, var priserne på oliemarkedet stadig i høj kurs, da Kina holdt dem oppe. I dag er det ikke længere tilfældet. Det betyder at efterspørgslen er blevet lavere, og prisen styrtdykker.

Du kan læse de seneste økonomiske nyheder her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *